Thursday 31 March 2016

Swe scrapbook - teknik: PL-kort

Swe scrapbook har utmanat oss att skapa något annat än Project Life med PL-kort. Jag köpte faktiskt mina PL-kort just med tanke på att använda dem till annat, jag tycker de passar ypperligt till kort. Det är knappt att man behöver ta fram pappersskäraren, det är bara att klistra fast dem!


Det som tog tid på detta kort var färgläggningen. Jag tycker faktiskt det börjar bli roligare och roligare att färglägga. Tror att det beror på att jag börjar få ihop en liten Promarkers-samling nu och då är det ju lättare att få snygga färgövergångar och skuggor.
Det behövs ju inte så mycket när man använder snygga PL-kort men jag ville lägga till lite mer färg. Hittade på ett band med självhäftande hjärtan som hade samma färg som tjejens hår. Koppar är ju en färg som är modern nu så jag färgade in en charm med kopparfärg samt målade kvinnans örhänge i koppar.

MATERIAL:
Stamp - Bettinadesign
INK:
Emboss - Embossing Stamp Pad
Embossing Powder Black -  Ranger
Distress Paint: antiqued bronze
Sharpie: Bronze Metallic
ProMarker: Slate, Maroon, Wild Cranberry, Cardinal Red, Antique Pink, Tequila Sunrise, Meadow Green, Lime Zest, Blush, Almond, Saffron, Cool Grey 3, Cool Grey 4, Cool Grey 5, Metallic Black
OTHER:
Good Times: Project Life: Becky Higgings - American Crafts
Charm
Metallic wire
Heart ribbon - Panduro

Tuesday 29 March 2016

Jag är Inspiratös hos SWE Scrapbook!


Plötsligt så händer det! Jag har blivit tillfrågad av Swe Scrapbook om jag vill vara Inspiratös hos dem! Jag tackade utan tvekan ja! Här är mitt första uppdrag!

Digistämplar från SkaparKällar'n


Digistämplar är verkligen inte min grej. Jag gillar att ta på mina stämplar och föredrar trämonterade som jag har uppställda i hyllor. Nu tar dessa en hiskelig plats och jag har fått acceptera att köpa clear stamps. Digistämplar förstår jag mig inte alls på. Det är ju fiffigt att man kan ändra storlek, förstås. Och att man alltid får ett snyggt "avtryck". Jag tror att en annan anledning till att jag inte är så förtjust i dem är att jag tänkt att man bara kan måla dem - och det är jag inte så bra på. Använder man vanliga stämplar så kan man ju måla på själva stämpeln och använda embossingpulver, så ingen kommer att få reda på att du inte kan måla! Så nja, jag har inte fallit för digistämplar - förrän nu!!! Inte förrän jag såg de här helt underbart söta hos SkaparKällar'n! Det var nästan omöjligt att välja motiv för precis alla var helt underbara. Jag har pysslat hela dagen och jag tror jag är fast!


All of a sudden it happens! I was asked if I wanted to join the Design Team at Swe Scrapbook! I said  yes without hesitation! This is my first project!

Really, digi stamps aren't my thing at all. I like to touch my stamps and prefer wood mounted ones that I keep in shelves. They sure take a lot of space and I have had to accept buying clear stamps. I don't understand digi stamps at all. Sure, you can change the size of them. And you always get a nice "impression". I believe another reason for me not liking digi stamps is that I think that they only are for coloring in - and I'm not good at that. If you use rubber stamps you can color the actual stamp and you can use embossing powder, and no one will know that you aren't great at coloring. So well, I haven't fallen for digi stamps  - until now! Not until I saw these gorgeous ones at Skarpar Källar'n! It was almost impossible to chose motives because the were all so pretty. I have been crafting all day and I think I'm hooked!

Hello Doggy!

Det här var första stämpeln som jag började leka med. Bestämde mig för att ha hela stämpeln som bakgrund, hundarna är ju toksöta! Förstorade bilden och klippte ut en av hundarna som jag monterade på 3D-kuddar. Ville använda en rosett-die som jag nyss köpt och vips så påminde hunden om Hello Kitty! Därav titeln. Vet inte om det blev väldigt kinky på engelska? ;-)



Hello Foxy!

Jag hoppade raskt över till den här söta räven som jag i och för sig inte ville göra så påskig. Lite svårt kanske när jag använde gult och grönt? Försökte även här leka lite med texten. Tror detta kan passa även till andra tillfällen än till påsk. Räven är färglagd med prickar, det verkar vara en teknik som är inne just nu - jag har sett den på flera ställen. En teknik som passar mig! Jag kan ju inte färglägga! Roligt var det också.


Cute cat amongst flowers!

Den här katten är ju bara för söt! Färglade katten och lite på de utstansade blommorna och monterade det på en fotomatta. Lätt som en plätt. Och snabbt!


Hello Handsome!

Den här söta killen var nog den första stämpeln jag såg från SkaparKällar'n, men då visste jag inte att det var digistamps. Valde den för att den var så användbar. Man kan ju stämpla både vingar bakom honom eller en blombukett i handen.  Förutom att färglägga honom med prickar så har jag klippt ut ett hjärta i mönterpapper och sedan använt 3D glaze på det, precis som jag gjorde med rävstämpeln. Jag tycker han är så söt.


MATERIAL:
STAMPS: digistamps from Skaparkällar´n
DIES: Quic´Kutz - Nesting Doily Squares, QuicKutz - Nesting Flowes, Crea-Nest-Lies XXL - CLNestXXL 36, Lawn Cuts - Scripty Hello, Pinkfresh Studio - Bow Tab Die
PAPER - My Mind's Eye - Trés Jolie, Core´dinations - Great White
MARKERS: ProMarker - Twilight Sky, Polar Blue, Tea Green, Blush, Saffron, Gold, Tequila Sunrise
OTHER:
Dymo
3D Glaze from YouDo

Monday 28 March 2016

Fru Limegrön: Fredagsskiss #6

Yesterday, the Daylight Saving Time, or as we say in Sweden summer time (yeeeeey!) started. I really hate getting up one hour earlier in the mornings but I sure do love the longer evenings! It's 7 pm right now and the sun hasn't set yet. I begin to feel alive again! I love this time!

I found a sketch at the blog of Fru Limegrön and decided to have a go. The hanging labels in the sketch made me think of tea bags and I remembered I had some small labels in my stash. I've been wanting to use this cute freebie stamp from Craft Stamper and now was the time.

Tea for two?


MATERIAL:
STAMP:
Freebie from Craft Stamper
Roller stamp from Studio Calico
INK:
StazOn - Jet Black
DIE:
Crea-Nest-Lies XXL nr 24
Small labels
Scrapbooking paper

Sunday 27 March 2016

12 tags of 2016 - march


http://timholtz.com/12-tags-of-2016-march/


I haven't been very creative lately. My dad has been ill since the end of last year and had a relapse one month ago. My cat has also been ill, we have to give her medicine (pills) twice a day for the rest of her life and it is a struggle. It. Is. A. Struggle. Many, many, MANY other small, annoying things have also happened. It seems like my life is a downward spiral at the moment. I am exhausted. I am really, really tired. But the only way is up!
Today I felt the urge to make something pretty and came across Tim's 12 tags of 2016 on Instagram. What could be a better way to get the creative juices flowing than trying out his techniques?? It was good therapy spending the afternoon with him!

I used the bunny die that I bought after I fell in love with it after Tim used it on 12 tags of 2013 - march. It is the first time I use it actually! Still haven't made that tag from 2013!
I haven't bought the Distress Crayons yet, they are sold out everywhere here in Sweden. I want them so badly! I chose between using my Gelatos or my Neocolors II, and  chose the Gelatos since you were supposed to smudge the color to blend it. It worked fine. Still going to get the Distress Crayons, though! ;-)



Love these bright colors and the book pages!


My finished tag!

Got a little help (?) from my cat! ;-)

Close up




MATERIAL:
DIES:
Tim Holtz: Mini Bunny & Bow Set (657486)
Waffle Flower: Doily Circle
INK & PAINT
Distress Ink: ground espresso
Distress Ink Spray: ground espresso, tarnished brass, picket fence
Gelatos: grape, tangerine, bubble gum, pistaccio, cotton candy
OTHER:
Gel medium
Gesso
Sepia Accents - Ranger
Linen Robbin - Artemio
Metal charms from PY Hobby
Yarn from Panduro
Rhinestones from Dollarstore
Copper foil

Wednesday 16 March 2016

Swe scrapbook - teknik: återvinning

Jag har sagt det tidigare och jag säger det igen; innan jag sopsorterar så scrapsorterar jag! Det finns så himla mycket läckert att använda, speciellt när man gör kort och inte behöver oroa sig över om materialet är arkivbeständigt eller inte. Det känns bra att återvinna saker, tycker jag. Och sedan är det ju det där med att det är en kostsam hobby också. Om man för en gångs skull hittar något som är gratis, så ANVÄND DET! ;-)

De här alsterna visar jag upp som inspiration på Swe scrapbook. Jag har använt mig av gamla papperskuvert, gamla godispapper, kakförpackningar och överblivet material från andra projekt.




Min syster fyllde år förra veckan och jag behövde ett snabbt kort som passade den urläckra begonian (metallicröd och sammetssvart!) och krukan jag köpt. På 10 minuter hade jag klippt ned en större kortbas jag hittat på rea (Wow! Nu blev det helt plötsligt 50 kortbaser för 25 spänn!), stämplat, embossat, monterat på ett metallicrött godispapper, häftat fast det och klistrat dit lite paljetter och lite färdigstansade grejer jag hade. Tyvärr så var inte embossingpulvret lika rött som det verkade vara oembossat. Hittade på en rödglittrande gel pen som jag duttade i lite med i stället. Och tyvärr så föreställde stämpeln en saint paulia, men det tror jag ingen annan än jag märkte! ;-)




 
Jag tycker kraftpapper är så himla snyggt och tänker varje gång jag öppnar ett återvinningskuvert att det är ju synd att slänga sådant här snyggt papper. Här har jag lyckats samla på mig tre olika färger på återvinningskuverten och sedan är själva kortbasen i ytterligare en färg. Det blev läckert, tycker jag. Jag ville använda själva fönstret i kuvertet till något så det fick bli ett enklare shaker card. Hjärtana är utstansade från lite papper från ett annat projekt. Likaså hade jag motivet färdigmålat från ett tidigare projekt.





Det här är överblivna rester från ett ytterligare ett annat projekt. I en lektion med Carla Sonheim i Life Book 2014 skulle man använda papperskräp och en penna för att få ihop olika figurer. Jag tycker det blir hur charmigt som helst! Ett ypperligt sätt att använda pappersrester man stansat ut från. Kakservetten är ny, men wellpappersbiten är från en kakförpackning.