Sunday 31 May 2015

En Liten Butiks majutmaning!

Det är synnerligen "Oh Happy Days" nu!

En Liten Butiks majutmaning består i att skapa något monokromatiskt. Det finns ingen annan färg i dessa tider än grönt, enligt mig! Jag älskar den här tiden då det nästan gör ont i ögonen för det riktigt lyser grönt i naturen! Jag gillar att gå i alla årstider, men hundpromenaderna just nu ackompanjerade med fågelsång är så energigivande.

Ända sedan jag läste om utmaningen så ville jag göra något i grönt. När jag städade bland stämplarna idag på morgonen (hur många har jag egentligen?!?!???) så hittade jag den här söta hunden och det gjorde att jag tänkte på mina hundpromenader nu i maj. Tänkte lämna korten utan text men det kändes som om det fattades något. Hittade texten "Oh Happy Day" och den kändes helt rätt till mitt projekt.

Bakgrunden är gjord med Distress Inks i tre gröna färger. Jag har stämplat löv och gräs i samma färger och embossat en del av dem för att få lite djup och struktur. Hunden är stämplad direkt på bakgrunden och med hjälp av klorin så har jag tagit bort färgen inuti hunden. Sydde en ram med symaskinen för att rama in, men det är ju ett perfekt sätt att få saker att verkligen sitta fast på kortet också. Jag gör alltid flera kort när jag ändå håller på. Ibland känns det fel att ha text på dem när jag inte vet till vilket tillfälle de ska användas, men de här korten kändes nakna utan text. "O Happy Day" kändes bara så himla rätt men det är ju även en användbar text.


Närbild


"Hundkort? Varför har du gjort hundkort??" undrar Geisha


MATERIAL:
STÄMPLAR:
Stamping bella - Spotty Ketto (with mini) - ket150
Lawn Fawn - Hello Sunshine
Royal Langnickel - Pressed Leaves Stamps - MIN-CC102
FÄRG:

Distress Ink Pad - crusched olive, mowed lawn, peeled paint
Emboss - Embossing Stamp Pad
StazOn - Jet Black
EMBOSSING POWDER:
Distress Powder - shabby shutters
Blade Rubber Stamps - Moss Green
Tsukineko- #07 Black
ANNAT:
Akvarellpapper från Dollarstore
Klorin
Symaskin och svart tråd

Saturday 23 May 2015

Take It Make It challenge - May

My take on the challenge

The TIMI challenge over at Craft Stamper this month is "Take a Stamp". I really liked the freebie stamp in the latest issue of Craft Stamper (June 2015). The look of the lady reminds me of an old polaroid photo so I decided to make a fake polaroid photo to use on my card.
It's Mother's Day in Sweden this month so I made the card to suit that occation. My mum is no longer with me so I will write "Best aunt ever" in the banner since my aunt is very dear to me. She has no children and I have always celebrated her on Mother's Day.

I coloured the stamped image with Promarkers in pale colours to get the look of an old photo. I die-cutted a frame and added some sepia accents to make the fake photo look even older and glossy.

My fake polaroid photo

I don't do Project Life but I find the small papers very cute so I could't resist buying a package a while ago. I planned to use them to make quick cards and that idea worked very well! I also added some decorations in form of die-cut flowers. Some of the flower has gold foil or glitter and some are in transparent paper and so is the envelope. This card was fun to make and fairly quick so I ended up making a few.

The cards were fairly quick to make so I made some more


MATERIAL:
STAMP:
Freebie from Craft Stamper
OTHER:
Promarker: Polar Blue, Morning Mist, Cool Grey 1, Cool Grey 4,Tea Green
Sizzix: squares
Sepia accents from Inkssentials
Project Life cards from Becky Higgins: Good Times
Decorations from Maggie Holmes: 102 Floral Ephemra - Open Book
Baker's Twine from Leilas General Store and Granit

 
 


Friday 22 May 2015

ScrappaLoss majutmaning!

ScrappaLoss utmaning i maj att skapa något till en högtid. Vad kan vara bättre än ett mors dag-kort i dessa tider? Jag hade i och för sig kunnat gjort ett grattiskort till pappa som fyller år nästa vecka men det är roligare med lite tjejiga kort! Även om det inte är min mamma som ska få det utan min moster. Mamma får en bukett rosor på sin grav och så kommer jag nog tänka på henne lite mer än vanligt den dagen, om nu det är möjligt.

Jag har köpt Project Life-kort som jag har tänkt använda till att göra snabba kort med och här fick jag användning för dem. Stämpeln är en freebie från CraftStamper. Jag tyckte att damen såg ut att komma från lite äldre tider, därav idéen att göra så att det såg ut som ett polaroidfoto. Själva kortbasen är svart och till detta har jag ett kuvert i vellum. En blomdekoration är i vellum och en annan har lite guldfolie.


Aren't you lovely

Ett fejkat polaroidfoto!



MATERIAL:
STÄMPEL:
Freebie från CraftStamper
ANNAT:
Promarker: Polar Blue, Morning Mist, Cool Grey 1, Tea Green, Fuchsia Pink
Sizzix: squares
Sepia accents från Inkssentials
Project Life-kort från Becky Higgins: Good Times
Dekorationer från Maggie Holmes: 102 Floral Ephemra - Open Book
Bakers Twine från Leilas General Store och Granit