Saturday 28 February 2015

CiLi in Papers februariutmaning

Hello!
CiLi in Papers februariutmaning var att skapa ett kort eller ett Projekt Life-kort utan mönsterpapper. Utmaningen kunde inte passa mig bättre eftersom jag sett ett projekt hos Epiphany Crafts och inte kunnat hitta något liknande papper i mina gömmor. Jag beslöt mig för att göra en stämplad masterboard! Masterboarden skulle passa ett ljusgult kort med gulddetaljer så jag fick blanda till en akrylfärg. Provade först med Distress Stains men hittade ingen nyans som passade.
Stansade sedan ut 'hello' ut guldfolie, la till lite guldfolie under masterboarden på kortet och klistrade dit lite paljetter. Bara masterboarden var klar gick själva monteringen fort.


Målade ett stort akvarellpapper med en mystisk grågrön färg


Första lagret stämpling i en annan mystisk grågrön färg.
Två stycken färdiga masterboards - en stämplad med
akryl och en med stämpeldynor




Det färdiga kortet på masterboarden som blev kvar.
Perfekt att ha till ett annat projekt!


Jag hade fint sällskap i pysselrummet idag!

 
MATERIAL:
STÄMPLAR:
Heidi Swapp: Chevron background (HS01143?)
MSE: M112 Sentiment Stems
Studio G: Clear Stamp Hamton Everyday
FÄRG:
Egenblandad akryl
Ólika röda, rosa och gröna stämpeldynor
DIES:
Lawn Fawn: Scripty Hello
ANNAT:
Självhäftande guldfolie

Friday 27 February 2015

En liten butiks februariutmaning

Även En Liten Butik hade en utmaning nu i februari. Utmaningen bestod i att skapa någon i rött och rosa som har med kärlek att göra.

You make my life sweet!

Jag hade ambitionen att skapa något med mitt ursnygga hyllpapper som är i rött och rosa (samt orange och någon konstig grön) men det är så intensivt så det är lite svårskapat. Bestämde mig för att använda mina nya stämplar från Paper Smooches i stället och stämpla på kraftpapper. Jag har aldrig provat det här tekniken förut men har tyckt att det var varit så himla snygg! Tänk vad lite färg kan göra! Och hur söta är inte de här stämplarna från Paper Smooches?? Tror jag måste skicka de här korten innan nästa alla hjärtans dag...

Tänk vad lite färg kan göra!


MATERIAL:
STÄMPLAR:
Paper Smooches: Sugar Rush
FÄRG:
Embossing Powder: Tsukineko: #07 Black
Faber Castell: Polychromos
Dylusions Ink Spray: White Linen
ANNAT:
Stickles: Cotton Candy
YouDo: 3D Crystal Glaze
Posca: White
Zutter: Round-it-all
Kraft

Sunday 22 February 2015

Take It, Make It Challenge : February

Well hello!
 

I'm still in love with the freebie stamp from Craft Stamper so I decided to use it for the Take It, Make It Challenge as well. You might think that I don't have a many stamps but that is very, very wrong! I have too many, actually. But I just adore this little birdie. I also like challenging myself to use one stamp in different ways.

So, the challenge back over at Craft Stamper was to use stencils. I'm using my favourite stencilling technique, reverse stencilling with Distress Inks. Looking on the net for the name of the technique I also found the name of my favourite stencil which I bought second hand without a name; Wall Flowers/Claudine Hellmuth!

I used the reverse stencilling technique on the background. Tim Holtz explains the technique on his blog. I made it a little different by adding the ink on my craft mat, misted and then placed the stencil in the ink. I think the colors became a little softer this way. I didn't plan to, I just didn't remember the technique!
I really wanted to use the new distress color, cracked pistachio, so I stamped the bird first with Distress Paint and then with black StazOn a little off centre. I die-cutted a circle and added black thread on the 3D foam pads before I put the circle black. Lastly I traced the stencil with a black pen on the card.

I used a lot of Distress Paint since I wanted to add the cracked pistachio
 color to my card.

I attached the thread to the 3D foam pads before I put
the die-cutted circle back.

I traced some flowers from the stencil to the border of the card.

MATERIAL:
STAMPS:
Freebie from Craft Stamper October 2014
INK:
Distress Ink Pads: cracked pistachio, gthered twigs, ripe persimion, black soot
Distress Ink Paint: cracked pistachio
StazOn: Black
STENCIL:
Claudine Hellmmuth: Wall Flowers
OTHER:
Blach thread
Dymo
Staedtler Pigment Liner

Saturday 21 February 2015

Scraphusets februariutmaning

Även Scraphuset hade en utmaning som verkade rolig nu här i februari. Knåpade ihop ett enkelt kort på bara någon timme till denna utmaning - oftast kan det enkla vara ganska snyggt.
Utmaningen var att skapa något valfritt utifrån nedanstående skiss.

 
Kortmakare som jag är så gjorde jag ett kort. Jag valde att i stället för att bara göra en liten ruta av mitt stämplade motiv att göra det som ett band över kortet eftersom jag tilltalades av de raka linjerna i skissen. Och det låter ju lite motsägelsefullt eftersom jag även gjorde cirklar på kortet, men där inspirerades jag av själva stämpeln eftersom fågeln sitter i en cirkel. Jag sydde slarviga cirklar (jag kan i och för sig inte sy snyggare!) på maskin för att vellumet skulle sitta fast bättre på kortet. Förstärkte även stämpelmotivet med några maskinsydda cirklar. Slutligen hade jag glossy accents på texten samt på fågeln i stämpelmotiven för att få den att sticka ut lite. Det färggranna papperet är ett spillpapper som jag torkade upp lite distress inks som jag hade haft i ett annat projekt, förresten! Man ska inte slänga någonting! (...och där har vi anledningen till att mitt scrap-rum ser ut som det gör!)

Hello

MATERIAL:
STÄMPLAR:
Freebie från Craft Stamper oktober 2014

FÄRG:
Distress-spill från ett annat projekt
DIES:
Die D-Lites 'Sentiments Five' från Spellbinders

ANNAT:
3D Crystal Glaze från YouDo
Svart symaskinstråd
Två olika vellum-papper från Panduro

Hobbyworlds februariutmaning

Ibland känns det lite tungt med alla Life Book-lektioner, även om jag älskar dem. Det är ju inte så att de tar några timmar att göra utan snarare en hel helg i anspråk. Jag blev jätteglad när jag hittade på Hobbyworlds utmaning om att göra ett kärleks-/vänskapskort utan de traditionella färgerna rött eller rosa. Nu var det ett tag sedan jag gjorde några kort så de var heller inte gjorda på en kaffekvart! ;-) Men det var ändå en skön avkoppling från Life Book.

Inspirationen kommer från Craft Stamper och deras freebie-stämpel. Jag gillade färgerna och använde liknande. Sydde runt kanterna och använde bokstavsstickers för få en liten annorlunda twist på projektet.



You are a tweet-heart!


MATERIAL:
STÄMPLAR:
Freebie från Craft Stamper oktober 2014
FÄRG:
Vitt embossingpulver från Panduro
Distress Ink Refill: evergreen bough, seedless preserves, crushed olive
Bombay Black India Ink
DIES:
Nesting circles från QuicKutz
ANNAT:
Bokstavsstickers från Panduro
Svart symaskinstråd