Friday 27 July 2012

Happy Name Day, Martha Stewart!

Happy Name Day, Martha Stewart! (It's Marta in Sweden today)
Yesterday a friend of mine brought me the new crafter's clay from Martha Stewart from her trip to the states. I have tried moulds and paper clay from Panduro before and thought that this was going to be just about the same. No! The clay is absolutely wonderful to work with! It even smells nice! It is super smooth and silky and leaves no threads like the paper clay I used before. I started using it already yesterday evening and the pieces I made don't feel dry and fragile like the paper clay, they have more of a rubbery feel to them and are bendable! I really like the clay! The only bad thing about it is that I soon have to get some more!!


Sunday 1 July 2012

Midsommarcrop 22 juni - 1 juli!

Oj, vilken rolig och hektisk vecka jag har haft! Svensk scrapbooking har anordnat en midsommarcrop som började på midsommarafton och slutar idag kl 23:59. Tyvärr jobbar jag fortfarande och just nu innan semestern så har vi extra mycket att göra, så jag har varit trött när jag har kommit hem. Jag hade velat prova på alla utmaningarna men tiden räckte inte till. Men här är de jag hann!




1 LO – Skiss:
Inspireras av skissen nedan när du skapar din LO, det ska synas att skissen ligger till grund för ditt alster.
(Skiss av Ulrika MacGregor)



Förmodligen så var det tänkt att man skulle skapa en LO, men eftersom jag inte har kommit igång med med scrapbooking än så fick det bli en mixed media-tavla. Jag har följt skissen nästan exakt eftersom det är första gången jag följer en skiss och dessutom så tyckte jag att skissen var fin som den var. Fyrkanterna under blommorna är klippta ur gamla böcker; en fransk bok, en med gammal snirklig svensk text och en med noter. På dem har jag stämplat cirklar med fransk text och till sist målat rosor. I rosornas mitt har jag strött micro beads. Fantastisk produkt, det där! Jag använder det på nästan allt nu! Textstämpeln med de fina orden från Första korinterbrevet ("...och störst av dem är kärleken") är stämplat på en servett och sedan ditmålad. De gröna (grön akrylfärg + vernis scintillant) bladen runt rosorna är en hjärtstämpel. Till sist så kände jag att jag var tvungen att stänka dit lite mer grön färg och nästan allt på skrivbordet blev grönprickigt!

MATERIAL:
Tavla - 10 :- på City Gross (en förritad för barn)
Gesso
Vit akrylfärg
Rosa akrylfärg - Venus från Rusta
Grön akrylfärg - Honeydew, Making Memories
Vernis scintillant - Diams (glitterlack)
Rosa glittrig ståltråd
Chipboardhjärtan - Bokia
Boksidor från gamla böcker
Servett
Häftklamrar
STÄMPLAR:
P-07191211 - barbara, Heindesign
A2126 Happy heart - Hero Arts
LTM-0060 - Les Editions Infocrea


2 LO – Skiss:
Inspireras av skissen nedan när du skapar din LO, det ska synas att skissen ligger till grund för ditt alster.
(Skiss av Ulrika MacGregor)





Det var så himla roligt att göra tavlan i utmaning nr 1 så jag jag fortsatte på samma tema av bara farten. Min man har dessutom tjatat länge om tavlor att sätta upp på sitt kontor och han kunde ju inte bara ha en, tänkte jag. Men han tyckte att de blev för söta... Jag kan väl hålla med att de inte blev särskilt "killiga" ; )
Jag såg de nio rutorna i utmaningen och mina rutor är rutor från boksidor, från textstämpeln och två stycken stämplar med hjärtan. Jag har målat chipboardshjärtana med ett tjockt lager akrylfärg och sedan stämplat dem med en bokstavsstämpel som jag har duttat lite på en stämpeldyna först.






MATERIAL:
Tavla - 10 :- på City Gross (en förritad för barn)
Gesso
Vit akrylfärg
Rosa akrylfärg - Venus från Rusta
Grön akrylfärg - Honeydew, Making Memories
Vernis scintillant - Diams (glitterlack)
Rosa glittrig ståltråd
Chipboardhjärtan - Bokia
Boksidor från gamla böcker
Servett
Häftklamrar
STÄMPLAR:
P-07191211 - barbara, Heindesign
A2126 Happy heart - Hero Arts
96133.J - INKADINKADO
96126.J - INKADINKADO



3 Kort – Skiss:
Inspireras av skissen nedan när du skapar ditt kort, det ska synas att skissen ligger till grund för ditt alster.
(Skiss av Ulrika MacGregor)




Det här var den första utmaningen jag gav mig på. Av någon outgrundlig anledning så tänkte jag på flugstämpeln, som följde med det söta stämpelkitet från Prima, som jag aaaaldrig trodde jag skulle använda! Flugor!?!??!! Cirklarna är gjorda efter ett runt lock som mall och sedan för att få lite rörelse i cirklarna så använde jag en swirlig stämpel ("röken" efter ett flygplan) från ett annat kit. Flugorna är stämplade i svart och embossade med genomskinligt EP. Jag provade många varianter (svart EP, svartglittrigt EP, etc) innan jag blev nöjd med glansen på flugorna. Flugor?!??!!!




MATERIAL:Mönstrat papper - Trés Jolie, My Mind's Eye (framsida och baksida)
Svart stämpelfärg
Embossingpulver, genomskinligt
Stickles, Black Diamond
Distress Marker, Broken China
Distress Ink Pad, Broken China
Stans - Martha Stewart
STÄMPLAR:
Mini Little Man (KCCS910 ) - KaiserKraft (swirl)
555030 - Prima marketing (flugan)




6 Kort – Den röda blomstertid nu kommer:
Skapa ett kort i enbart svart och vitt med minst 3 blommor på. Dessa blommor skall vara röda och är det enda som får vara i färg på ditt kort. Tema och form väljer du fritt.

Jag tänkte genast på mina nyss köpta Lilla Annas mamma- och Lilla Annas pappa-stämplar. Lilla Annas mamma och pappa är färglagda med svart Distress Marker, utklippta och fästa på kuddar. Jag har gjort en brudbukett genom att dutta Distress Stains och stämpla en blomma från mitt favorit-set genom en mall (rund cirkel i ett papper). Lilla Annas mamma har fått bling som en ring. Jag har inga roliga dies som jag kan göra tjusiga hål med så jag improviserade med en die från QuicKutz Jolly-set. Det blev inte så tokigt! Rött är inte min färg, men den här utmaningen var himla rolig att göra!




MATERIAL:
Rött mönsterpapper med sammet - okänt märke
Distress Stain - Fired Brick
Distress marker - Black Soot
Distress Ink Pad - Black Soot
Micro beads, transparanta
Hörnstans
Dies:
Small Pinwheel Posie - Memory box
Jolly - Quickutz
STÄMPLAR:
0099 Lilla Annas pappa - PaperMaze
0098 Lilla Annas mamma - Papermaze
Pom - Basicgrey
PM541886 (Flower4) - Prima Marketing




7 Alter – Mörkare tider:
Det sägs ju att det är runt midsommar det vänder och vi går mot mörkare tider. Därför drömmer vi oss bort mot just mörkare tider i den här utmaningen. Håll tankarna och inspirationen kring skumma höstkvällar med mys framför brasan och altra ett ljus. Tema, form och färg väljer du fritt.


För mig så är ljus ingen prydnad utan de ska användas. Jag har smält ned stearin i urdiskade glasburkar och knytit fast en tag. Jag har limmat på spillbitar från utmaning 1 och 2.
Jag tänker använda ljuslyktorna som placeringskort senare i höst, och därför har jag inte textat namnen än. Vet ju inte vilka som ska få komma på min mysiga middag!

 


MATERIAL:
Tomma glasburkar
Gamla ljusrester
Veke på rulle
Garn
Tags
Gamla böcker
Akrylfärg
Stämplar



8 Alter – Blommor till tusen:
Vad vore väl en midsommar utan blommor. Till det här projektet vill vi att du klär en flaska i blommigt tema. Välj själv form, färg och antal blommor men var inte rädd för att överdriva. Det kan inte bli för mycket blommor till den här utmaningen.

Jag har precis gjort av med det sista ur en leave in conditioner-flaska. Det har slagit mig hela tiden vad bra den sprejar så när den var slut så fyllde jag den med vatten och tog in den i min hörna. Den var ju faktiskt ganska ful att ha stå där, så det var ganska självklart vilken flaska jag skulle altra i den här utmaningen! Jag har stämplat på blommorna och sedan klistrat fast dem på flaskan med en limpistol. Jag har också fått en stor brännblåsa i tummen. Jäklarns, vad hett limmet var! Slutligen flera lager glitterlack innan jag limmade på strasstenarna.


MATERIAL:
Sprejflaska
Pappersblommor (tre olika sorter)
Gröna strasstenar
Vernis scintillant - Diams (glitterlack)
Stämpeldynor:
Adirondack - Lettuce
Memories, Hero Arts - Soft Celery
STÄMPLAR:
S1834 Raindrops and Swirls - Hero Arts
P-07191211 - barbara, Heindesign